DANIA GŁÓWNE


Pieczona pierś z kaczki 69 zł

podana z purre ziemniaczanym, karmelizowanymi buraczkami, pieczonym jabłkiem z żurawiną i sosem pomarańczowym


Kotlet schabowy 47 zł

z gotowanymi ziemniakami i bukietem surówek


De volaille 49 zł

z frytkami i zestawem surówek


Wątróbka wieprzowa z cebulą 35 zł

ziemniakami gotowanymi i ogórkiem kiszonym


Polędwiczki wieprzowe 59 zł

Grillowana polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim z sosie borowikowym, ziemniakami zapiekanymi, kapustą zasmażaną lub fasolka w bekonie


Placek ziemniaczany z gulaszem 52 zł

Gulasz z szynki wieprzowej duszonej z cebulą, pieczarkami i papryką podany w tradycyjnym placku ziemniaczanym z zestawem surówek


Filet z piersi kurczaka 46 zł

Podany z ćwiartkami zapiekanych ziemniaków i bukietem sałat z sosem winegret


Stek z polędwicy wołowej 106 zł

Grillowana polędwica wołowa marynowana w czerwonym winie z sosem z zielonego pieprzu z gotowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami


Poliki wołowe 69 zł

Duszone poliki wołowe podane z kaszą pęczak i duszoną modrą kapustą